מדחום לאוזן ThermoScan7 מבית Braun

הילד הממוצע צפוי לעבור לא מעט מחלות, וירוסים וחיידקים במהלך השנים הראשונות של חייו. אחד החששות המרכזיים של ההורים – ודי בצדק למעשה – הוא עלייה משמעותית של חום הגוף, שמקשה על התינוק, גורמת לו לסבל וכוללת פוטנציאל לא קטן לסיבוכים. הבעיה היא שמדידת חום בצורה הרקטלית המסורתית אינה בהכרח משימה פשוטה, במיוחד כאשר התינוק ישן או אינו רגוע.

כדי לענות על הצורך הזה, פותחו במהלך השנים טכנולוגיות שונות שאמורות להחליף את אופן המדידה. מדחום אחד המבצע את המדידה ללא מגע, באמצעות קירוב של המכשיר למצח התינוק, נסקר כאן לאחרונה וקיבל ביקורות מעורבות. במאמר הנוכחי נציג בפניכם מכשיר המבוסס על רעיון אחר – מדחום לאוזן מדגם ThermoScan7 של Braun.

איך זה מתבצע?

מדחום ThermoScan של בראון (הדגם הספציפי הנבדק על ידינו הוא IRT6520) מוגדר על ידי החברה כ"מהיר והמדויק ביותר בעולם", גם אם לנו אין כמובן את הכלים לקבוע מה עומד מאחורי ההגדרה הזו. המדובר במדחום די פשוט לשימוש, המבוסס על חיבור כיסוי אחר לראש המכשיר טרם המדידה. לאחר שמפעילים את המכשיר ובוחרים בקבוצת הגיל הרלוונטית (מיד נרחיב על הסוגיה הזו), מצמידים אותו לאחת האוזניים ולוחצים על כפתור המדידה. כעבור כמה שניות תוצג הטמפרטורה על גבי מסך ה-LCD.

מהבדיקה שעשינו אכן מדובר בתהליך מדידה נוח, גם הודות לאחזקה הנוחה של המכשיר והפיה הצרה שלו. העובדה שהמסך מואר מקלה על השימוש בשעות הלילה, כך שניתן לרוב לבצע את המדידה בלי להעיר את התינוקות.

מדחום ThermoScan7 כולל את פונקציית ה-Age Precision, שתכליתה קביעת והגדרת רמות החום בהתאם לגילו של הנבדק. כברירת מחדל יש שלוש רמות: מגיל הלידה ועד גיל שלושה חודשים, מגיל שלושה חודשים ועד שלוש שנים ומגיל שלוש שנים ומעלה. המשמעות היא שבכל גיל יגדיר המכשיר – וגם המשתמשים יכולים לעשות זאת – מהו חום ובאיזו רמה הוא.

באופן כללי אפשר לטעון שככל שגיל התינוק קטן יותר, כך הרף לקביעת החום יורד. כל מדידה מעל 38 מעלות מצריכה במקרה הזה מתן טיפול, בעוד שאצל מבוגרים יותר הרף הטיפולי יכול להיות גבוה יותר.

השאלה המרכזית: האם זה מדויק?

לא משנה עד כמה המדידה תהיה נוחה, ברמה המעשית שאלת מיליון הדולר היא עד כמה המדידה מדויקת. הניסיון של עם מדחום לאוזן ThermoScan7 של בראון הראה רמת אמינות גבוהה יחסית. ברוב המדידות שביצענו החום ושהשווינו למדידה הרקטלית הפערים לא היו גדולים מדי ועמדו על כ-0.1-0.2 מעלות צלזיוס.

עם זאת כן היו מספר מקרים בהם הפערים בהשוואה למדידה הרקטלית, או אפילו בין מדידות שונות באותו מכשיר, היו גדולים יותר (בעיקר כאשר תחלופת הפיה לא נעשתה בתדירות המבוקשת – לאחר כל שימוש).

מחיר המדחום עומד על כמה מאות שקלים, כאשר לסכום יש להוסיף את חבילת הפיות אותה יש לרענן מדי פעם. מכאן שמדובר באופציה יקרה בהשוואה למכשירי מדידה אחרים.


יש לך רעיון לשיתוף פעולה?
רוצה לכתוב בבלוג שלנו?
מעוניינת לפרסם את העסק שלך?

צרי עימנו קשר!

אולי יעניין אותך לקרוא גם על:

דילוג לתוכן